Va inte för snål emot dig själv!

2011-04-19 - 11:09:21
Folk som är oerhört snåla mot andra och sig själva är bland det värsta jag vet. Om man har pengar varför inte använda dom då? Pengar är väl  till för att användas? Inte bara för att tjänas ihop och sedan ligga på hög och ruttna.

Jag stör mig på personer som har pengar men inte använder dom. Personer som säger "allt ska sparas". Okej jag förstår att man vill spara pengar och att det är både nyttigt och bra. Tycker definitivt att man ska kunna spara en del av sina pengar också men allt kanske är lite att överdriva. Dessa personer resonerar oftast att det ska börja använda sina pengar när det gått i pension, blir äldre eller kanske skaffat familj. Men för det första man kan aldriga veta hur länge man lever man kanske plötsligt blir jätte sjuk eller blir mördad vem vet. Och för det andra personer som mer eller mindre hela sitt liv varit snåla och dragit in på saker kommer inte kunna ändra på den saken. Ungefär 90% av alla som levt snålt i sina liv trots att det haft pengar fortsätter att göra det hela livet ut. Även om det under många år sagt och tänkt något annat. Människor fungerar så man vänjer sig att leva på ett visst sätt och vill gärna fortsätta med det när man blir äldre också.



Om du har pengar så att det räcker och blir över varför inte unna dig något då? Köpa något du vill ha? Kanske lite kläder? Eller om du inte gillar kläder eller redan har mycket gör något kul för dom då? bio,gå ut och ät, åk på någon resa. Gör vad fan som helst men använd dom innan det kanske är försent.

Sååå kom igen unna dig något medans du har pengar och kan. Innan det kanske blir försent!

// ANNA

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0